Feluri principale

#paste #retete paste #paste cu sos alb

3 retete delicioase de paste fara sos tomat

Daca te-ai saturat de pastele obisnuite, cu sos de rosii, exista multe alte tipuri de paste pe care le poti gati. Foloseste, de exemplu, inimi de anghinare sau combinatii de branza.

Iata 3 retete delicioase de paste fara sos tomat:


Pasta alla Carbonara

Cand vrei sa mergi la sigur, alege o reteta italieneasca: paste alla Carbonara. Pune o oala cu apa la fiert, adauga sare si 450 gr de paste tagliatelle sau spaghetti. Fierbe pastele al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Incinge 4 lingurite ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Pune 170 gr bacon italienesc (pancetta) taiat fin. Prajeste-l 6 minute, amestecand din cand in cand, pana devine crocant. Pune 2 catei de usturoi tocati si prajeste 1 minut.

Intr-un castron, bate 5 oua si adauga 1/2 cana parmezan proaspat ras si 1/2 cana branza Romeno rasa. Asezoneaza cu piper si pune compozitia in tigaia cu pancetta. Scurge pastele de apa si pune-le in tigaie, amestecand pentru omogenizare. Serveste pastele cu parmezan ras.


Paste Gremolata cu anghinare

Pastele Gremolata sunt o alta mancare italieneasca aromata cu usturoi, lamaie si patrunjel. Fierbe intr-o oala cu apa si sare kosher 350 gr paste penne, apoi scurge-le bine. Pastreaza 1/2 cana apa din oala.

Taie 1 cana de frunze de patrunjel si 2 catei de usturoi. Le poti pasa intr-un blender. Amesteca usturoiul si patrunjelul cu sucul de la o lamaie. Scurge 400 de grame inimi de anghinare la borcan si taie-le pe lungime, apoi in bucati de 1 cm.

Pune pastele scurse in oala cu rezerva de apa, adauga inimile de anghinare si sosul de patrunjel. Toarna putin ulei de masline si condimenteaza cu sare. Serveste pastele calde.


Paste cu dovlecei si busuioc

Pregateste paste cu dovlecei, busuioc si branza Ricotta. Un astfel de fel de mancare este cremos si hranitor, fara carne, pe baza de legume. Pune la fiert 450 gr paste spaghetti intr-o oala cu putina sare kosher. Pastreaza 1/4 cana de apa din oala.

Pe o razatoare, taie un dovlecel in fasii lungi. Incinge 3 linguri ulei de masline si soteaza dovlecelul la foc mediu, 4 minute. Adauga sare si amesteca. Adauga in tigaie pastele scurse, 1/2 cana busuioc taiat si 250 gr branza Ricotta. Amesteca. Adauga din apa pusa deoparte daca ai compozitia prea uscata. Serveste cu cativa stropi de ulei de masline.

Sursa foto: lifesambrosia.com

  •   2013-01-03
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.