Feluri principale

#retete ziua indragostitilor #retete #meniu #ziua indragostitilor

3 retete pentru un meniu perfect de Ziua Indragostitilor!

Vrei sa-ti surprinzi partenerul de viata cu o cina romantica de Ziua Indragostitilor? Nu trebuie sa petreci ore intregi in bucatarie. Iata un meniu complet pe care il poti pregati in maxim o ora. In plus, este delicios, sofisticat si, nu in ultimul rand, are efect afrodiziac.

Scoici Saint Jacques, caramelizate

Sursa foto: couteaux-et-tirebouchons.com

Ingrediente:

  • 60 grame zahar
  • 80 ml apa
  • 20 ml sos de peste
  • 15 grame ghimbir ras
  • 35 ml suc de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 4 linguri ulei de masline
  • 12 scoici Saint Jacques
  • 1 lingurita menta tocata
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Intr-un castronel mic amesteca o lingurita de zahar, una de apa, sosul de peste, ghimbirul, sucul de lamaie, praful de usturoi si fulgii de ardei iute, pana cand zaharul se topeste.

Separat, intr-o oala speciala pentru prepararea sosurilor adauga restul de zahar impreuna cu apa si lasa sa fiarba amestecand continuu, pana obtii un caramel. Ai grija insa, ca acesta sa nu se arda. Cand caramelul s-a format, stinge repede focul si adauga compozitia de condimente, preparata in prealabil.

Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si lasa-l la incins. Asezoneaza scoicile cu sare si piper si frige-le in tigaia incinsa timp de doua minute pe fiecare parte. Adauga apoi sosul si amesteca bine. Asezoneaza totul cu menta. Serveste-le alaturi de un piure de morcovi si decoreaza farfuria cu spuma de portocale si un morcov mic, fiert. Pentru mai multa culoare poti adauga cateva frunzulite de baby-spanac.

Sursa foto principala: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare