- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Scoici Saint Jacques, caramelizate
Sursa foto: couteaux-et-tirebouchons.com
Ingrediente:
- 60 grame zahar
- 80 ml apa
- 20 ml sos de peste
- 15 grame ghimbir ras
- 35 ml suc de lamaie
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 4 linguri ulei de masline
- 12 scoici Saint Jacques
- 1 lingurita menta tocata
- sare
- piper
Cum se prepara:
Intr-un castronel mic amesteca o lingurita de zahar, una de apa, sosul de peste, ghimbirul, sucul de lamaie, praful de usturoi si fulgii de ardei iute, pana cand zaharul se topeste.
Separat, intr-o oala speciala pentru prepararea sosurilor adauga restul de zahar impreuna cu apa si lasa sa fiarba amestecand continuu, pana obtii un caramel. Ai grija insa, ca acesta sa nu se arda. Cand caramelul s-a format, stinge repede focul si adauga compozitia de condimente, preparata in prealabil.
Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si lasa-l la incins. Asezoneaza scoicile cu sare si piper si frige-le in tigaia incinsa timp de doua minute pe fiecare parte. Adauga apoi sosul si amesteca bine. Asezoneaza totul cu menta. Serveste-le alaturi de un piure de morcovi si decoreaza farfuria cu spuma de portocale si un morcov mic, fiert. Pentru mai multa culoare poti adauga cateva frunzulite de baby-spanac.
Sursa foto principala: businessinsider.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina