Feluri principale

#gratar perfect #mititei #mici #gratar #1_mai

6 trucuri esentiale pentru un gratar ca la carte

De 1 Mai, gratarele sfaraie la foc continuu. Peste 1,5 tone de mici vor fi perpeliti la jar in aceasta zi si probabil cam tot atatea kilograme de carne. Tocmai de aceea iti vom dezvalui cateva trucuri pentru a obtine un gratar delicios:
  1. Condimenteaza bine carnea.
  2. Curata cu atentie gratarul de resturile ramase de la cel precedent.
  3. Incinge-l bine si freaca-l cu o jumatate de cartof pentru a preveni lipirea carnii.
  4. Primele pe gratar se pun intotdeauna carnurile cele mai putin procesate: cotlete, ceafa, pulpe, piept. Abia la final pui micii, carnatii sau frigaruile.
  5. Nu deranja carnea. Las-o sa se faca fara sa o intorci de pe o parte pe alta la fiecare 5 secunde si fara sa o presezi pe gratar, fiindca ii pierzi tot sucul.
  6. Atentie la timp! Chiar si dupa ce ai luat-o de pe gratar, carnea continua sa se gateasca.

 

  •   2017-05-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gabriela Ples

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii