Feluri principale

#retete porumb # porumb copt #porumb

A aparut porumbul! Doua retete fabuloase pe care sa le incerci vara aceasta!

A aparut deja porumbul de lapte. Desi cele mai multe persoane prefera porumbul fiert, deoarece este usor de preparat, noi am gasit pentru tine doua retete de porumb copt care sunt absolut senzationale.

Porumb copt cu parmezan si unt

Ingrediente:

  • 4 bucati de porumb
  • 5 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1/2 ceasca de parmezan ras
  • 1 catel de usturoi, bine pisat
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Curata porumbul de frunze si de matase si spala-l bine. Coace porumbul pe gratarul incins, avand grija sa-l intorci pe toate partile

In timp ce porumbul se coace adauga untul, parmezanul si usturoiul in robotul de bucatarie si amesteca totul foarte bine pana obtii o pasta omogena. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cand porumbul este copt adauga-l pe un platou si unge-l cu pasta de unt si parmezan. Serveste porumbul imediat.

Porumb copt cu sos de lime si unt

Ingrediente:

  • 4 bucati de porumb
  • 2 linguri de unt, la temperatura camerei
  • 1/4 coaja rasa de lime
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita de sos adobo
  • 1/2 lingurita de sare

Cum se prepara:

Curata porumbul si infasoara fiecare stiulete in folie de aluminiu. Pune porumbul pe gratarul incins pentru aproximativ 10 minute. Cand este gata pune porumbul pe un platou si lasa-l la temperatura camerei.

Amesteca untul cu coaja de lime, sucul de lamaie, ardeiul iute, sosul adobo si sare pana obtii o compozitie omogena. Indeparteaza folia de aluminiu de pe stiuletii de porumb si unge fiecare porumb cu sosul obtinut. Serveste proumbul imediat, alaturid e felii de lime.

Surse foto: pinterest.com, seriouseats.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului