Ardeii umpluti cu carne sunt o alternativa foarte gustoasa atunci cand ti-e pofta de o mancare cu o umplutura de carne tocata , insa nu ai destul timp pentru a face sarmalute. Carnea fiarta in ardei capata un un gust deosebit, fiind o idee foarte buna de fel principal pentru un pranz in familie sau cu prietenii.
Ingrediente pentru ardeii umpluti cu carne:
-
10 ardei
-
750 - 800 de grame de carne tocata, amestec de porc si vita
-
2-3 cepe, taiata marunt
-
3 linguri de orez , ales si spalat
-
3 linguri de ulei (poate fi si de masline)
-
2-3 linguri de bulion
-
1-2 morcovi, dati pe razatoare
-
Un varf de lingura de piper
-
2 oua
-
Sare dupa gust, pe care o poti inlocui cu Delikat sau vegeta
-
Optional poti taia in umplutura si verdeata.
Cum se prepara ardeii umpluti cu carne:
-
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, fara a o lasa insa sa se prajeasca prea tare. Dupa ce ai adaugat ceapa in ulei si a inceput sa sfaraie, pune peste ea un varf de sare si amesteca bine, iar dupa ce a inceput sa devina usor aurie, toarna deasupra cateva linguri de apa si las-o sa fiarba.
-
Adauga morcovul ras si lasa-l si pe el sa fiarba putin.
-
Adauga bulionul si orezul spalat, amesteca bine.
-
Daca ai vedeata, o poti toca marunt si adauga in compozitie. Pune apoi si piperul si sarea sau Delikat-ul. Daca pui Delikat sau vegeta, nu mai adauga sare si gusta tot timpul, astfel incat compozitia sa nu se sareze prea tare.
-
Adauga si 2 oua, pe care poti sa le adaugi ca atare, sau putin batute inainte. Ouale au rolul de a lega compozitia. Amesteca bine compozitia, astfel incat sa nu ramana ingrediente neamestecate.
-
Spala bine ardeii si curata-i, facandu-le un capac, in dreptul cozii. Scoate-le coada si curata-i de seminte si nervuri apoi spala-i bine si lasa-i cu gaura in jos pe un prosop, ca sa se usuce.
-
Umple-i apoi pe rand cu compozitia deja preparata si pune-le deasupra un capacel, fie din coada de ardei curatata de seminte, fie dintr-o felie de rosie.
-
Intr-o cratita larga si nu foarte adanca pune ardeii in picioare, pe randuri, cu capacele in sus. Pune-le doua cani de apa, pe la marginea cratitei, astfel incat apa sa nu intre in ardei.
-
Deasupra lor pune un sos de rosii, obtinut fie din bulion indoit cu apa, fie din taierea catorva rosii.
-
Pune-i la fiert cu un capac deasupra si lasa-i sa fiarba cateva ore, pana cand carnea este bine fiarta.
Cum se servesc ardeii umpluti cu carne:
-
Se servesc calzi, cu smantana pusa deasupra.
- Pot fi insotiti si de mamaliguta calda si usturoi.