Feluri principale

# aripi de pui #pui

Aripi de pui cu sos dulce-acrisor, perfecte pentru weekend

 

Aripile cu sos dulce-acrisor te vor cuceri de la prima degustare. Interiorul moale si exterriorul crocant, invelit intr-un sos dulce-acrisor este combinatia perfecta pentoru un weekend petrecut in familie alaturi de cei dragi. In plus este usor de preparat, iar dupa ce il vei incerca odata, acest pui va deveni, cu siguranta, preferatul tau.

Ingrediente:

  • 1 kg aripi de pui
  • Ulei pentru prajit
  • 1 ou
  • 1 lingura de sos de soia
  • Amidon de porumb
  • Sare
  • Piper
  • Pentru sos:
  • 150 ml apa
  • 60 g ketchup
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare

Cum se prepara:

Aripile de pui pot fi gatite fie dezosate, fie cu os, dupa preferinte. Daca ai cumparat aripi intregi, taie-le astfel incat sa obtii trei parti dintr-o singura apripa, pe care sa le poti gati separat astfel incat sa fie mai usor de mancat, dar si de preparat.

Aripile de pui se spala bine, se scurg de apa, si se pun intr-un vas incapator. Peste ele se prepsara sare, piper si o lingurita de ulei. Se amesteca foarte bine pentru ca ingredientele sa se amestece foarte bine si sa se distibuie uniform pe pui.

Batem oul si adaugam sosul de soia. Amestecam bine.

Intr-un alt vas, bate oul ramas. Adauga intr-o farfurie amidon de porumb.

Trece fiecare bucata de pui prin amidon, apoi prin ou si iar prin amidon si prajeste aripile in ulei bine incins, apoi se scot pe un platou cu servetele absorbante care sa atraga tot uleiul.

Cat timp aripile se prajesc, prepara sosul dulce-acrisor. Intr-o oala mica sau o oala pentru sosuri, pune la fiert apa. Cand ajunge in punctul de fierbere adauga ketchup-ul, sosul de soia, otetul, zaharul si sarea.

Amesteca totul bine si adu continutul in punctul de fierbere. Cand sosul incepe sa clocoteasca da focul la minim si lasa-l sa fiarba timp de trei minute.

Cand aripile sunt prajite, punte-le intr-un caston si toarna peste ele sosul dulce-acrisor. Amesteca bine si lasa-le sa stea un minut ca sosul sa se “prinda” de aripi. Serveste-le imedat cu garnitura de cartofi si salata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete