Feluri principale

#piele pui #carne de pui #cercetatori #grasime #sfaturi culinare #calorii

Arunci pielea de pui? Motivul pentru care trebuie sa renunti la acest obicei

Ai obiceiul sa arunci pielea de pui inainte de a-l gati, sau imediat dupa ce l-ai gatit, deoarece stii ca aceasta este plina de calorii si grasimi? Ei bine, cercetatorii demonteaza acest mit! Iata de ce trebuie sa renunti la a arunca pielea de pui.

 

Despre pielea de pui se spune ca duce la cresterea nivelul de colesterol si tensiune si chiar ca ar duce la dezvoltarea bolilor de inima. Cercetatorii de la Universitatea Hardvard sustin insa ca pielea de pui are numeroase beneficii pentru sanatate, daca este consumata moderat, potrivit realitatea.ro.

Contrar a ceea ce se stia pana acum, potrivit cercetatorilor, pielea de pui contine grasimi nesaturate de care inima ta are nevoie si mai mult, aceasta ajuta la scaderea tensiunii si a nivelului colesterolului.

O bucata de carne de pui cu piele are cu 50 de calorii mai mult decat o bucata de carne de pui fara piele. In plus, carnea gatita cu tot cu piele este mult mai gustoasa decat cea fara piele.

Atentie insa, pielea este sanatoasa atata timp cat puiul nu este prajit. In plus, nu trebuie sa exagerezi cu consumul acesteia. O pulpa de pui, superioara cu piele, este necesarul pe care trebuie sa-l mananci la o masa, alaturi de o garnitura sanatoasa.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului