Feluri principale

#biban de mare #salata citrice # retete peste #citrice #peste

Biban de mare cu citrice, o masa delicioasa si sanatoasa

Bibanul de mare este un peste usor, dar foarte gustos. Este ideal pentru cei ce tin dieta si vor sa manance sanatos. Merge de minune cu gustul acrisor al citricelor si se prepara rapid. Iata cat este de simplu.

Ingrediente pentru bibanul de mare cu citrice

  • 2 si 1/2 linguri ulei de masline
  • sare kosher
  • piper negru, proaspat macinat
  • 1/2 lingurita paprika
  • 500g file de biban de mare
  • 1 grapefruit roz
  • 1 portocala
  • 3 linguri frunze de coriandru tocat marunt
  • 1 lingura suc de lime
  • 2 catei de usturoi tocati foarte marunt
  • 1/3 ceapa alba tocata julienne

Cum se prepara bibanul de mare cu citrice

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava cu putin ulei de masline.

Intr-un bol incapator adauga o jumatate de lingura de ulei si paprika. Asezoneaza pestele cu sare si piper si maseaza-l apoi cu uleiul si paprika pe toate partile. Adauga-l in tava si coace-l timp de 10-15 minute, pana cand este bine patruns.

Intre timp, curata portocala si grapefruitul. Cu ajutorul unui cutit taie apoi fructele in bucati. Indeparteaza samburii si adauga-le intr-un castron incapator. Adauga peste acestea coriandrul, sucul de lime, usturoiul, uleiul de masline si amesteca bine. Asezoneaza salata obtinuta cu sare si piper, dupa gust.

Cum se serveste bibanul de mare cu citrice

Adauga salata de citrice peste peste imediat ce este scos din cuptor. Serveste imediat, alaturi de u pahar de vin alb.

Sursa foto: cookinglight.com

  •   2017-02-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii