Ingrediente pentru biscuiti
- 250g unt
- 200g zahar
- 2 oua
- 400g faina
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de vanilie
- un plic praf de copt
- sare
Cum se prepara
Intr-un bol incapator adauga faina, sarea si praful de copt si amesteca foarte bine.
Intr-un bol pentru mixer adauga untul (la temperatura camerei) si zaharul. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie pufoasa. Incorporeaza apoi oul, coaja de lamaie si portocala si esenta de vanilie. Adauga apoi, treptat amestecul de faina.
Framanta aluatul pana obtii compozitie omogena, apoi inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider minim doua ore.
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Pe o suprafata de lucru tapetata cu putina faina, intinde aluatul racit pana obtii o foaie de 0,5 cm inaltime. Decupeaza biscuiti in forma de inimioare sau in orice alte forme doresti. Adauga-i in tava si coace-i timp de 10-12 minute, sau pana devin aurii. Lasa-i apoi sa se raceasca.
Cand biscuitii ajung la temperatura camerei ii poti decora cu Royal Iceing dupa preferinta.
Citeste si: Ce este glazura Royal Icing si cum poti obtine deserturi fascinante cu ajutorul ei
Sursa foto: youtube.com