Feluri principale

#mancare #peste #fructe de mare

Bouillabaisse, preparat din peste si fructe de mare

Bouillabaisse este un preparat asemanator unei supe sau tocanite, originar din regiunea franceza Provence. Reteta are la baza mai multe sortimente de peste si fructe de mare , combinate cu legume, verdeturi si mirodenii.

Ingrediente pentru Bouillabaisse:
 

  • 2.5 kg de peste amestecat, spalat si curatat bine
     
  • 2.5 l apa
     
  • 1 ceapa taiata marunt
     
  • 600 gr cartofi
     
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
     
  • 5 rosii
     
  • 1 legatura de marar, tocat
     
  • 1 varf de pudra de sofran
     
  • 1 legatura de verdeata (diverse sortimente de verdeata: dafin, cimbru, patrunjel etc)
     
  • 5 ml ulei de masline
     
  • sare si piper.
     

Cum se prepara mancarea Bouillabaisse:
 

  • Intr-o tigaie, toarna putin ulei de masline si caleste un pic ceapa, pana cand aceasta incepe sa capete o culoare aurie. Adauga rosiile, taiate in bucati mari, legatura de verdeata, mararul, usturoiul si bucatile de cartof .
  • Adauga apoi pestele, toarna apoi apa calda si asezoneaza cu sare, piper si sofran. Pune capacul si lasa preparatul sa se faca la foc mare, timp de 18 minute.
  • Apoi, scoate legatura de verdeata si pestele. Acesta din urma se aseaza pe un platou, in jurul caruia se pune jumatate din cantitatea de cartofi.
  • Restul preparatului fiert se transforma intr-o supa cu ajutorul mixerului si se condimenteaza din nou. In farfurii de supa, se pune o felie de paine de tara, apoi se toarna deasupra ei supa (obtinuta prin mixare . Daca nu ai paine de tara, poti pune crutoane sau felii de paine care au fost facute pe gratar, apoi frecate cu putin usturoi.
     

Cum se serveste Bouillabaisse:
 

  • Platoul cu peste si cartofi se aseaza in centrul mesei. Restul de supa se lasa intr-o supiera. Preparatul se serveste cald.
     

Sursa foto : Travelsignposts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului