Feluri principale

#retete Gordon Ramsay # retete pui # retete toamna #pui cu castane #retete castane

Bucatari celebri: deprinde arta de a face pui umplut cu castane la fel ca Gordon Ramsay

Puiul umplut cu castane este una dintre retetele delicioase cu care Gordon Ramsay si-a cucerit fanii. Usor de preparat, cu un gust bogat si un miros care ar lasa mut de uimire pana si pe cel mai convins vegetarian, aceasta reteta poate deveni preferata familiei tale. In episodul de azi al serialului "Bucatari celebri" poti invata si tu cum sa faci acest preparat la fel ca un chef cu stele Michelin.

Cine este Gordon Ramsay

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares".

Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate. Astazi, am selectat din cartea sa, "Home Cooking", o reteta speciala, care ofera, garantat, un rasfat al simturilor: salata picanta si delicioasa cu vita.

Pui umplut cu castane a la Gordon Ramsay



Ingrediente

un pui mare dezosat

o ceapa mica taiata marunt

2 catei de usturoi maruntiti

1 tija apio taiata marunt

50 g seminte de pin

75 g castane fierte si maruntite

100 g orez salbatic fiert

2 linguri de patrunjel taiat fin

sare si piper

3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius. Intre timp, pregateste umplutura de castane. Asaza o tigaie nonaderenta pe ochiul aragazului si toarna ulei de masline. Caleste ceapa, impreuna cu usturoiul, pana cand devine translucida. Adauga tija apio, semintele de pin si castanele maruntite si continua sa amesteci compozitia pana cand mirosurile se imbina perfect. Adauga orezul salbatic fiert, apoi patrunjelul. Ia tigaia de pe foc si condimenteaza totul cu sare si piper dupa gust.

Asaza puiul dezosat cu pielea in jos. Asezoneaza carnea cu sare si piper si asaza umplutura de castane pe centrul ei. Ruleaza carnea, apoi fixeaz-o cu sfoara alimentara, pentru a o impiedica sa se desfaca. Intoarce puiul invers, cu pielea in sus si asaza-l intr-o tava pentru cuptor.

Unge carnea de pui cu ulei de masline si asezoneaz-o cu sare si piper. Coace puiul o ora, la 180 de grade, apoi inca 15-20 de minute la 200 de grade, pentru a prinde o culoare aramie. Nu-ti ramane altceva de facut decat sa tai puiul umplut cu castane in felii groase si sa il servesti alaturi de o salata crocanta de legume.

Pui umplut cu castane (min. 7:20)



Foto:pinterest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului