Ingrediente pentru budinca din paste si carne
- 200 g carne cotlet de porc
- 150 g mozzarella
- 8 linguri ulei de masline
- 5-6 linguri de pesmet
- 80 g parmezan
- 400 g paste
- 300g aluat de patiserie
- 1 lingura pasta de tomate
- 3 fire de patrunjel verde
- sare si piper
- 1 ou
- 1 pahar de vin rosu
- 1 ceapa
- 40g unt
Cum se prepara budinca din paste si carne
Toaca ceapa marunt si caleste-o in doua linguri de ulei. Adauga carnea tocata, o jumatate de pahar de vin rosu si lasa la inabusit 10 minute. Pune o lingura de pasta de tomate si mai lasa sa fiarba alte 10 minute, dupa care adauga vinul ramas si mai lasa sa pe foc inca 20-30 de minute, pana cand carnea se patrunde bine si sosul scade.
Lasa sa se raceasca, apoi adauga oul, patrunjelul tocat, sare, piper si formeaza niste chiftelute, pe care rostogoleste-le prin pesmet si prajeste-le in 6 linguri de ulei.
Fierbe pastele, scurge-le si amesteca-le cu 30 de grame de unt si cu doua linguri de parmezan ras. Intr-o tava inalta, pune o parte din aluatul de patiserie ridicandu-l pe peretii vasului, apoi pune jumatate din macaroane, chiftelutele, mozzarella taiata cubulete, parmezanul ramas si apoi restul de macaroane. Acopera cu un strat de aluat si da-l la cuptorul incins la 180 de grade pentru 50 de minute.
Bum se serveste budinca din paste si carne
Budinca din paste si carne se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin rosu.