Feluri principale

#paste #paste fainoase #retete paste #budinca #budinca paste #budinca carne #paste cu carne

Budinca din paste si carne, o reteta apetisanta perfecta pentru cina

Daca vrei sa gatesti un preparat care nu este foarte greu de realizat, in schimb arata bine si este absolut delicios, atunci prepara o budinca din paste si carne. Va dura aproximativ o ora si jumatate pana cand va fi gata, insa rezultatul este spectaculos.

Ingrediente pentru budinca din paste si carne

  • 200 g carne cotlet de porc
  • 150 g mozzarella
  • 8 linguri ulei de masline
  • 5-6 linguri de pesmet
  • 80 g parmezan
  • 400 g paste
  • 300g aluat de patiserie
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 fire de patrunjel verde
  • sare si piper
  • 1 ou
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 ceapa
  • 40g unt

Cum se prepara budinca din paste si carne

Toaca ceapa marunt si caleste-o in doua linguri de ulei. Adauga carnea tocata, o jumatate de pahar de vin rosu si lasa la inabusit 10 minute. Pune o lingura de pasta de tomate si mai lasa sa fiarba alte 10 minute, dupa care adauga vinul ramas si mai lasa sa pe foc inca 20-30 de minute, pana cand carnea se patrunde bine si sosul scade.

Lasa sa se raceasca, apoi adauga oul, patrunjelul tocat, sare, piper si formeaza niste chiftelute, pe care rostogoleste-le prin pesmet si prajeste-le in 6 linguri de ulei.

Fierbe pastele, scurge-le si amesteca-le cu 30 de grame de unt si cu doua linguri de parmezan ras. Intr-o tava inalta, pune o parte din aluatul de patiserie ridicandu-l pe peretii vasului, apoi pune jumatate din macaroane, chiftelutele, mozzarella taiata cubulete, parmezanul ramas si apoi restul de macaroane. Acopera cu un strat de aluat si da-l la cuptorul incins la 180 de grade pentru 50 de minute.

Bum se serveste budinca din paste si carne

Budinca din paste si carne se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin rosu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare