Ai vrea sa-ti faci un burger acasa asa cum vezi prin reclame? Foloseste o carne de vita de buna calitate, mirodenii, mustar Dijon , branza Cheddar, legume si salata proaspata. Poti obtine un preparat delicios si foarte aspectuos.

Ingrediente pentru burgerul de vita cu branza cheddar
 

  • 540 gr carne de vita, tocata
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 25 gr coriandru, taiat
  • 1 galbenus de ou
  • 1 ceapa taiata
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 4 bucati ciabatta , rotunde
  • 1 ceapa rosie, feliata
  • 4 felii branza Cheddar
  • 4 linguri maioneza
  • jumatate laptuca sau salata verde
  • 1 rosie, feliata
     

Cum se prepara burgerul de vita cu branza Cheddar
 

Pune intr-un castron carnea tocata, coriandrul, mustarul, ceapa, galbenusul, uleiul de masline, sarea si piperul. Amesteca bine sa se combine si sa obtii compozitia pentru burger. Apoi modeleaza cu ajutorul mainilor 4 chiftele.

Incinge gratarul, apoi pune carnea si las-o sa se faca in jur de 15 minute. Nu uita intre timp sa intorci carnea si pe partea cealalta. Inainte sa iei chiftelele de pe gratar, pune pe fiecare cate o felie de branza. Pune si bucatile de chabatta pe gratar cateva minute.

Amesteca intr-un castron maioneza si salata verde sau laptuca.

Apoi intinde compozitia de maioneza si salata pe fiecare bucata de chabatta, adauga cate o felie de rosie, apoi carnea. Adauga apoi ceapa verde si pune capacul pentru a obtine burgerul.
 

Cum se serveste burgerul de vita cu branza Cheddar
 

Se serveste imediat.
 

  •   2011-05-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii