Calamarul la gratar este un fel de mancare foarte potrivit pentru cei care prefera fructele de mare. Preparatul se face rapid, iar rezultatul este pe masura asteptarilor. Foloseste ulei de masline, usturoi, lamaie si oregano pentru a condimenta si aromatiza acest preparat.
Ingrediente pentru calamar la gratar
- 1/4 cana ulei de masline;
- 4 catei de usturoi;
- 1/2 lingura coaja de lamaie;
- 3 linguri suc de lamaie;
- 2 linguri oregano proaspat, tocat;
- 1/2 lingura piper;
- 450 gr calamar curatat;
- 1 lamaie.
Cum se prepara calamarul la gratar
Amesteca intr-un castron uleiul de masline, usturoiul, coaja si sucul de lamaie, oregano, sarea si piperul. Pune calamarul in aceasta marinata si lasa-l cam 30 de minute la frigider, acoperit.
Incinge gratarul si pune calamarul marinat , lasandu-l cam 2 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni.
Cum se serveste calamarul la gratar
Se serveste cu felii de lamaie, salata verde sau rucola.