Calamarul are foarte multe proprietati nutritive sanatoase, extrem de utile pentru buna functionare a organismului. Contne vitamine solubile (A, E si K) si este sarac in grasimi nocive.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 200 gr calamar (decongelat)
- 200 gr pesmet
- 50 gr faina
- 2 oua
- 1 ardei iute
- 1 catel usturoi
- 150 gr sos de rosii
- Salata verde
-
Sare, piper, ulei de masline si patrunjel.
Cum se prepara:
Calamarul se da prin faina, ou si pesmet dupa care se prajeste intr -o tigaie cu ulei incins. Se tine pe foc intre 5 si 7 minute. Se orneaza farsufuria cu salata verde, se ia calamarul de pe foc si se pune in farfurie;
Intr-o tigaie incinsa se adauga usturoiul, ardeiul iute, sosul de rosii, sarea si piperul;
Peste sos se presara putin patrunjel;
Cand acesta este gata, se toarna peste calamarul pane .
Cum se serveste:
Preparatul se orneaza cu marar si se serveste cald .
Reteta oferita de restaurantul Casa Select.