Feluri principale

#ulei de susan #sos chinezesc #retete broccoli # retete vita #broccoli #carne de vita

Carne de vita si broccoli cu sos chinezesc

Iti place mancarea chinezeasca, insa ti se pare greu de preparat? Iata o reteta simpla, pe care o poti prepara acasa im maxim 30 de minute.

 

Ingrediente carne de vita si broccoli cu sos chinezesc

  • 500g muschi de vita, taiat bucatele mici (felii sau cubulete dupa preferinte)
  • 400g brocoli
  • 2 linguri jumate ulei de masline
  • 5 cm radacina de ghimbir, curatata si taiata felii subtiri

Pentru marinata

  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lingurite otet de orez
  • ½ lingura ulei de susan
  • piper alb, dupa gust
  • 1 lingura amidon de porumb

Pentru sos

  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de stridii
  • ½ lingura ulei de susan
  • ½ lingura ulei de susan
  • 1 linura zahar
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 8 linguri apa

Cum se prepara carnea de vita si broccoli cu sos chinezesc

Intr-un castron incapator adauga toate ingredientele pentru marinata si amesteca bine. Adauga apoi si bucatile de carne de vita si lasa-le la marinat minim 15 minute. Ideal ar fi sa le tii in marinata timp de doua ore.

Intre timp pune la fiert o oala cu apa. Cand da in clocot aduga buchetelele de broccoli si lasa-le ca clocoteasca 10-15 secunde, apoi scoate-le si lasa-le sa se scurga bine de surplusul de apa.

Intr-un wok sau intr-o tigaie foarte mare, pune la incins o lingura de ulei de masline. Adauga apoi bucatile de carne si gateste-le pana cand sunt aproape gata (interiorul fiind inca rozaliu), apoi scoate-le pe o farfurie.

Adauga in tigaie restul de ulei de masline si lasa-l sa se inginga. Adauga apoi ghimbirul si caleste-l pana cand incepe sa iasa aroma din el si adauga din ou carnea de vita. Gateste-o pana cand este patrunsa complet.

Intre timp, intr-un castron amesteca toate ingredientele pentru sos, pana obtii o compozitie omogena.

Cand carnea este gatita complet adauga buchetelele de broccoli si ingredientele pentru sos. Amesteca bine si lasa totul sa de a in clocot. Cand sosul incepe sa se ingroase stinge focul.

Atentie! Sosul de soia este sarat, asadar nu este necesar sa adaugi sare la mancare.

Cum se serveste carnea de vita si broccoli cu sos chinezesc

Serveste mancarea imediat, alaturi de o garnitura de orez, simplu. Poti servi alaturi un pahar de vin alb demisec.

 

Sursa foto: rasamalaysia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului