Feluri principale

#marinada carne #retete marinada #marinada gratar #marinada greceasca

Carne marinata la gratar: 3 retete de marinada perfecte pentru vara

Marinarea carnii reprezinta un secret culinar desavarsit atunci cand faci gratar, intrucat imbraca preparatele culinare intr-un amalgam de arome proaspete de condimente. Marinada patrunde in profunzimea carnii, o fragezeste, iar gusturile variate ale condimentelor te poarta prin cele mai exotice meleaguri! Iata cateva retete de marinada care dau gust varatic si racoritor preparatelor din carne la gratar!

1. Marinata cu Dijon si otet din vin alb


Marinada cu mustar Dijon si otet din vin alb este ideala pentru carnea de pui. Bucatile de carne se tavalesc bine prin marinada si se lasa la frigider de seara pana dimineata. Se prepara prin amestecarea urmatoarelor ingrediente:
 

  • 30 g mustar Dijon
  • 2-3 linguri de otet din vin alb
  • 1/4 ceasca de ulei de masline
  • 2 linguri de sirop de artar
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita de cimbru proaspat, tocat marunt
  • 1 1/2 lingurite oregano proaspat, tocat marunt
  • sare
  • piper

 

2. Marinada greceasca


Daca vrei sa oferi preparatelor tale la gratar un gust exotic si mediteranean, incearca aceasta marinada pentru orice tip de carne, dar in special pentru porc. Carnea se tavaleste prin aromele delicioase si se lasa la frigier cel putin 3-4 ore. Este preparata din amestecarea urmatoarelor ingrediente:
 

  • 100 ml ulei masline extravirgin
  • 80 ml suc de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri de cimbru
  • 1 lingura de oregano uscat
  • 1 lingura de busuioc uscat

 

3. Marinada picanta in stil marocan


Ofera un gust oriental preparatelor la gratar, in special carnii de miel, care se potriveste de minune cu mirodeniile si condimentele marocane. Daca iti plac mancarurile picante, atunci nu vei avea nicio problema in a savura bucati de carne la gratar marinate in acest sos special, preparat din amestecarea urmatoarelor ingrediente:
 

  • 100 ml ulei masline
  • 80 ml suc de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 4 lingurite de coriandru proaspat tocat
  • 4 lingurite de patrunjel proaspat tocat
  • 2 lingurite de chimion pudra
  • 2 lingurite de boia iute
  • 1 chili tocat marunt
  • 1 lingurita turmeric



Sursa foto: bonappetit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului