Ingrediente pentru cartofii copti, aromati
- 1 kg de cartofi (de preferat noi)
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 30 ml vin alb, dulce
- 1 lingurita oregano (de preferat proaspat)
- 1/2 lingurita boia dulce
- 3 catei de usturoi pisati
- 2 lamai
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Cum se prepara cartofii copti, aromati
Curata cartofii si taie-i in bucati de marime potrivita, apoi spala-i foarte bine, sub jetul de apa rece, pentru a elimina amidonul in surplus. Lasa-i sa stea in apa rece pana pregatesti restul ingredientelor.
Spala bine lamaiel si rade-le coaja. Stoarce apoi zeama acestora si adaug-o intr-un castron incapator impreuna cu coaja, uleiul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul pisat foarte bine si oregano. Amesteca totul foarte bine si adauga vinul. Continua sa amesteci pana cand aromele de intrepatrund.
Scurge cartofii de apa si adauga-i intr-o tava adanca. Asezoneaza cu sare si piper apoi toarna peste ei sosul preparat anterior.
Coace cartofii timp de 30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180oC, apoi intoarce-i si mai lasa-i la cuptor inca 20 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi.
Cand sunt gata, presara patrunjelul tocat peste ei
Cum se servesc cartofii copti, aromati
Serveste cartofii calzi, alaturi de o friptura la gratar si un pahar de vin.
Sursa foto: confessionsofachocoholic.com