Cartofii copti cu fumat si hranitor, perfect pentru cina. Acest fel de mancare se face in aproximativ o ora si jumatate.
Ingrediente pentru cartofi copti
6 cartofi
1 capatana usturoi
1 lingurita ulei de masline
2 linguri unt
1/2 cana lapte degresat
1/2 cana lapte batut
1 1/2 lingurita rozmarin proaspat, tocat
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper
paprika
Cum se prepara cartofii copti
Pune cartofii in cuptor la 220 grade Celsius pentru 45 de minute. Curata prima coaja a capatanii de usturoi fara sa cureti toata coaja pana la miez si fara sa separi cateii. Stropeste capatana de usturoi cu ulei, inveleste-o intr-o folie si da-o la cuptor 30 de minute pana s-a inmuiat. Las-o la racit 10 minute. Curata si scurge miezul moale intr-un castron.
Taie o felie mica din fiecare cartof ca o palarie, scobeste miezul si pune-l intr-un castron cu untul. Adauga laptele, rozmarinul, sare, piper si miezul de usturoi copt. Amesteca si umple cartofii cu noua compozitie. Aseaza-i pe o foaie de copt si da-i la cuptor la 240 grade Celsius pentru 20 de minute.
Cum se servesc cartofii copti
Se servesc cu paprika pe deasupra.
foto : tasteofhome.com
#rozmarin #retete #cartofi #usturoi # cartofi copti
Cartofi copti cu rozmarin si usturoi
Cartofi copti cu rozmarin si usturoi Cartofii copti cu rozmarin sunt un preparat parfumat si hranitor, perfect pentru cina. Acest fel de mancare se face in aproximativ o ora si jumatate.- 2012-02-23 2012-02-23
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz