Feluri principale

#rozmarin #retete #cartofi #usturoi # cartofi copti

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofii copti cu fumat si hranitor, perfect pentru cina. Acest fel de mancare se face in aproximativ o ora si jumatate.

Ingrediente pentru cartofi copti

6 cartofi
1 capatana usturoi
1 lingurita ulei de masline
2 linguri unt
1/2 cana lapte degresat
1/2 cana lapte batut
1 1/2 lingurita rozmarin proaspat, tocat
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper
paprika

Cum se prepara cartofii copti

Pune cartofii in cuptor la 220 grade Celsius pentru 45 de minute. Curata prima coaja a capatanii de usturoi fara sa cureti toata coaja pana la miez si fara sa separi cateii. Stropeste capatana de usturoi cu ulei, inveleste-o intr-o folie si da-o la cuptor 30 de minute pana s-a inmuiat. Las-o la racit 10 minute. Curata si scurge miezul moale intr-un castron.

Taie o felie mica din fiecare cartof ca o palarie, scobeste miezul si pune-l intr-un castron cu untul. Adauga laptele, rozmarinul, sare, piper si miezul de usturoi copt. Amesteca si umple cartofii cu noua compozitie. Aseaza-i pe o foaie de copt si da-i la cuptor la 240 grade Celsius pentru 20 de minute.

Cum se servesc cartofii copti

Se servesc cu paprika pe deasupra.

foto : tasteofhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului