Mancarea greceasca este foarte delicioasa. In cazul in care ramai in pana de idei, te poti inspira si din bucataria internationala. Cartofii copti grecesti se prepara rapid si sunt sunt savurosi, alaturi de un sos tzatziki.


Ingrediente pentru cartofii copti grecesti:

  • 10 cartofi mici
  • 8 castraveti
  • 1 legatura marar
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g iaurt grecesc
  • 50 g unt
  • sare

Cum se prepara cartofii copti grecesti:

Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, scoate-i si taie-i pe jumatate, unge-i cu unt si presara peste ei putina sare. Apoi, asaza-i intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si lasa-i la cuptor pentru 30 de minute.

Intre timp, spala castravetii, curata-i de coaja si taie-i marunt. Stoarce-i de suc si amesteca-i cu sare si usturoi pisat.

Pentru sosul tzatziki, amesteca iaurtul cu uleiul de masline, sarea si piperul si adauga si castravetii, apoi pune compozitia la rece.


Cum se servesc cartofii copti grecesti:

Cartofii copti grecesti se servesc calzi, cu sos tzatziki alaturi.

Sursa foto: bucataras.ro

  •   2013-03-12
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.