Ingrediente pentru cartofii dulci cu ghimbir
- 1 kg cartofi dulci
- 3 linguri de ghimbir proaspat ras(pe razatoare mica)
- 3 catei de usturoi
- 25g unt
- 2 linguri ulei extravirgin de masline
- o crenguta rozmarin (optional)
- sare
- piper
Cum se prepara cartofii dulci cu ghimbir
Curata cartofii si taie-i in cuburi cat de cat egale. Taie si rozmarinul cat mai fin.
Intr-o tigaie mica adauga untul si uleiul si pune-le pe foc mic, amestecand continuu pana cand untul se topeste. Adauga in tigaie usturoiul pisat, ghimbirul si rozmarinul. Caleste totul timp de 30 de secunde pentru ca aromele din condimente sa se elibereze.
Adauga condimentele impreuna cu grasimea peste cartofi si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga cartofii. Coace-i pana cand prind o crusta maronie la suprafata.
Cum se servesc cartofii dulci cu ghimbir
Serveste cartofii simpli sau ca garnitura alaturi de o friptura la gratar. Merg de minune si alaturi de o salata de rosii cu usturoi.
Sursa foto: karascuisine.com