Ingrediente pentru cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra
- 4 cartofi dulci, de dimensiuni medii
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 zucchini taiat cubulete
- 1 ceapa alba tocata marunt
- ¼ lingurita piper cayenne
- 1 conserva fasole boabe, neagra, scursa de zeama
- 1 lingurita sare kosher
- ½ lingurita piper negru, proaspat macinat
- 150 grame branza Cheddar, rasa
Pentru servire:
- smantana
- 1 lime
- frunze de coriandru
Cum se prepara cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra
Scpala cartofii bine si inteapa-i din loc in loc cu ajutorul unei furculite. Adauga-i pe o farfurie si coace-i la cuptorul cu microunde, la temperatua mare, timp de 12 minute, sau pana cand sunt bine patrunsi.
Intre timp, pune uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare. Adauga ceapa si piperul cayenne si caleste totul timp de un minut, doua sau pana ceapa incepe sa se inmoaie usor. Adauga apoi zucchini si continua sa gatesti totul timp de 5-7 minute. Adauga apoi boabele de fasole, sarea, si piperul si caleste totul impreuna timp de inca doua minute.
Taie cartofii in jumatati si scobeste-le interiorul, pentru a forma barcute. Adauga amestecul obtinut in acestia, apoi presara deasupra branza Cheddar.
Cum se servesc cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra
Serveste cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra cu smantana si coriandru tocat pe deasupra. Poti stropi totul cu zeama de lime, dupa gust.
Sursa foto: realsimple.com