Cartofii gratinati cu chimion si usturoi se pot servi ca garnitura langa diverse fripturi sau ca fel principal, cu o salata de legume alaturi.

Ingrediente pentru cartofi gratinati cu chimion si usturoi

350 ml smantana lichida

100 ml lapte

3 catei usturoi

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper

1/2 lingurita chimion

1 lingura unt

600 g cartofi albi

Cum se prepara cartofi gratinati cu chimion si usturoi

Curata cartofii de coaja, spala-i in apa rece, apoi taie-i rondele foarte subtiri.

Aseaza rondelele de cartofi intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Separat, amesteca smantana cu laptele, usturoiul, sarea, piperul si chimionul. Toarna acest amestec peste cartofi, apoi da tava la cuptor, la 180 de grade, circa 30 de minute.

Scoate preparatul de la cuptor dupa ce capata o culoare aramie.

Cum se servesc cartofi gratinati cu chimion si usturoi

Serveste acest preparat caldut.

Foto: leftoversforlunch.com

  •   2012-09-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii