Cartofii gratinati cu chimion si usturoi se pot servi ca garnitura langa diverse fripturi sau ca fel principal, cu o salata de legume alaturi.

Ingrediente pentru cartofi gratinati cu chimion si usturoi

350 ml smantana lichida

100 ml lapte

3 catei usturoi

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper

1/2 lingurita chimion

1 lingura unt

600 g cartofi albi

Cum se prepara cartofi gratinati cu chimion si usturoi

Curata cartofii de coaja, spala-i in apa rece, apoi taie-i rondele foarte subtiri.

Aseaza rondelele de cartofi intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Separat, amesteca smantana cu laptele, usturoiul, sarea, piperul si chimionul. Toarna acest amestec peste cartofi, apoi da tava la cuptor, la 180 de grade, circa 30 de minute.

Scoate preparatul de la cuptor dupa ce capata o culoare aramie.

Cum se servesc cartofi gratinati cu chimion si usturoi

Serveste acest preparat caldut.

Foto: leftoversforlunch.com

  •   2012-09-27
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.