Feluri principale

#cartofi # retete cartofi # cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor cu ghimbir

Cartofii la cuptor cu ghimbir sunt foarte aromati si pot fi serviti ca garnitura, langa diverse preparate.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor cu ghimbir

1/2 kg cartofi albi

2 linguri ulei

1/2 lingurita pudra de usturoi

1/2 lingurita pudra de ghimbir

1 ardei iute

sare

piper

verdeata proaspata

Cum se prepara cartofi la cuptor cu ghimbir

Spala cartofii bine, apoi pune-i la fiert in apa cu sare, circa 25 de minute. Scurge cartofii de apa, curata-i de coaja si lasa-i la racit.

Taie cartofii cubulete, aseaza-i intr-o tava termorezistenta, stropeste-i cu ulei si condimenteaza-i cu sare, piper, ghimbir si usturoi.

Lasa cartofii la cuptor pana se rumenesc frumos,circa 30 de minute.

Cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor, adauga si ardeiul iute, tocat felii foarte subtiri.

Cum se servesc cartofi cu ghimbir

Serveste cartofii calzi, cu verdeata deasupra.

Sursa foto: peaskitchen.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului