Cartofi umpluti constituie o varianta apetisanta a cartofilor copti si au la baza o umplutura de branza.

Ingrediente pentru cartofi umpluti

  • 4 cartofi copti , mari;
  • 4 linguri unt moale;
  • 3/4 cana smantana;
  • 3/4 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita piper;
  • paprika;
  • branza cheddar rasa.


Cum se prepara cartofii copti

Spala bine cartofii astfel incat pe coaja acestora sa nu ramana niciun pic de murdarie . Sterge-i apoi foarte bine. Pune-i intr-o tava, in cuptor, la 194 grade Celsius, pentru 45 de minute.

Taie cartofii pe lungime si scobeste pulpa pana cand obtii doua cavitati. Pune miezul separat, intr-un castron. Peste acesta adauga untul, smantana, sarea si piperul. Umple cu noua compozitie jumatatile de cartofi. Presara branza rasa, apoi paprika. Da la cuptor la 230 grade Celsius pentru 15 minute, pana cand branza este topita.

Cum se servesc cartofii copti

Se servesc calzi, imediat.

Sursa foto: foodnetwork.ca

  •   2011-11-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii