Feluri principale

#cascaval pane reteta #reteta cascaval pane #cascaval pane

Cascaval pane, o reteta simpla de care multe gospodine se feresc

Cascavalul pane este o delicatesa pe care multi ar dori sa o prepare acasa insa de cele mai multe ori se multumesc sa o comande la restaurant. Si asta deoarece este foarte usor sa dai gres cu aceasta reteta: ori sare in timpul prajirii sau se sparge invelisul si ascavalul curge, ori nu reusesc sa aleaga un cascaval bun pentru aceasta reteta. Iata insa cateva trucuri care fac prepararea cascavalului pane o placere!

Ingrediente pentru cascavalul pane

  • 400g cascaval (alege un sortiment tare)
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei pentru copt

Cum se prepara cascavalul pane

Taie cascavalul felii de aproximativ 1,5 centimetri grosime. Pune feliile pe un tocator de lemn si lasa-le peste noapte in frigider, pentru a se usca usor la suprafata.

Intr-o farfurie adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite pana se omogenizeaza. Adauga cate putina faina pana obtii consistenta unei smantane lichide. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un alt vas adauga pesmet din belsug si amesteca-l cu o lingurita de boia de ardei dulce.

Tavaleste bine feliile de cascaval prin amestecul de ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la urma prin pesmet.

Prajeste cascavalul intr-o tigaie cu ulei incins. Ai grija sa nu-l intepi cu furculita. Foloseste o spatul pentru a-l intoarce pe partea celalta.

Lasa-l la prajit pana cand prinde o crusta auriu-maronie, apoi scoate-l pe o farfurie tapetata cu servet de hartie de unica folosinta, pentru a absorbi grasimea in exces.

Cum se serveste cascavalul pane

Serveste cascavalul pane fierbinte, alaturi de o portie de cartofi prajiti si o salata de sezon.

Sursa foto: mado.ro

  •   2016-09-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii