Ingrediente pentru cascavalul pane
- 400g cascaval (alege un sortiment tare)
- 2 oua
- faina
- pesmet
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei pentru copt
Cum se prepara cascavalul pane
Taie cascavalul felii de aproximativ 1,5 centimetri grosime. Pune feliile pe un tocator de lemn si lasa-le peste noapte in frigider, pentru a se usca usor la suprafata.
Intr-o farfurie adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite pana se omogenizeaza. Adauga cate putina faina pana obtii consistenta unei smantane lichide. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-un alt vas adauga pesmet din belsug si amesteca-l cu o lingurita de boia de ardei dulce.
Tavaleste bine feliile de cascaval prin amestecul de ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la urma prin pesmet.
Prajeste cascavalul intr-o tigaie cu ulei incins. Ai grija sa nu-l intepi cu furculita. Foloseste o spatul pentru a-l intoarce pe partea celalta.
Lasa-l la prajit pana cand prinde o crusta auriu-maronie, apoi scoate-l pe o farfurie tapetata cu servet de hartie de unica folosinta, pentru a absorbi grasimea in exces.
Cum se serveste cascavalul pane
Serveste cascavalul pane fierbinte, alaturi de o portie de cartofi prajiti si o salata de sezon.
Sursa foto: mado.ro