Astazi, Chef Liviu Balint iti propune sa incerci dovleacul placintar de indata ce s-a imprietenit cu ceapa si crema de branza. Dar, stai, mai e ceva. Reteta va atinge apogeul gustului doar daca o ornezi cu seminte de dovleac coapte in cuptor si parfumate cu ulei trufat, apoi asezonate cu bacon crocant.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 300 g dovleac placintar
- 100 g cartofi
- 70 g ceapa
- un plic de Vegeta Naturella
- 60 g unt
- 50 g smantana pentru gatit
- 10 g sare
- 150 g de bacon
- aproximativ 5 g ulei de trufe
- 10 g de seminte de dovleac.
Mod de preprare:
Dovleacul placintar se curata, se spala si se taie cubulete de marimea unui deget. Ia fiecare bucata de dovleac si imbrac-o intr-o fasie subtire de bacon, apoi asaza toate bucatile intr-o tava bine unsa cu unt. Le lasi la cuptor pana cand bacon-ul se rumeneste si aromele te imbie spre degustare. Intr-un alt vas calesti putin ceapa, adaugi cartoful razuit, smantana pentru gatit si condimentezi totul cu Vegeta Naturella. Poti completa cu apa, daca timpul de gatire al cartofului este mai mare. Ideal ar fi ca toata aceasta compozitie sa scada pana se omogenizeaza sosul, iar cartofii se rumenesc nitel.
Sa nu uitam de semintele de dovleac – pe care le pui pur si simplu intr-o tava (ne-unsa) si le lasi la cuptor cateva minute, cat sa capete aroma aceea delicioasa. Le stropesti cu putin ulei de trufe si – cand acestea sunt gata, le folosesti pentru a decora bunatatile deja preparate. Lasa aromele sa se imbine delicat inainte sa degusti din fiecare. Timpul de gatire nu este mare, iar ingredientele sunt usor de gasit si nu sunt pretentioase la preparare.
Chef Liviu Balint,
ambasador Vegeta