Feluri principale

#placinta cu peste #reteta placinta #placinta #placinte #peste

Chef Liviu Balint: Placintele spaniolilor concureaza cu cele ale englezilor. Cum sa prepari o placinta de peste delicioasa

Placintele nu sunt doar ale englezilor, ci si ale spaniolilor care le consuma in orice moment al zilei. Placinta cu peste este un preparat pe care il poti prepara cu mare usurinta in bucataria ta pentru ca nu este o reteta deloc pretentioasa.

Ingrediente:

  • 2 foi de placinta, de preferat facute in casa,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ardei rosu,
  • 3 rosii,
  • 2 conserve de Eva hering in ulei,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare, piper
  • sos de soia

Pentru umplutura, se toaca marunt ceapa si ardeiul, care se calesc apoi in cele doua linguri de ulei. Se adauga sosul soia, rosiile date pe razatoare si pestele din conserva. Se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe pana cand scade tot lichidul. Intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda, dupa preferinte, se aranjeaza prima foaie de foietaj care va acoperi si marginile tavii, se adauga umplutura si se acopera cu cealalta foaie care trebuie lipita de cea de dedesubt. Se inteapa cu furculita si se coace timp de 20 minute la 200oC. Se savureaza atat calda, cat si rece, ca mic dejun, aperitiv sau cina.

  •   2017-08-24
  •  

Articol scris de

Chef Liviu Balint

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.