Feluri principale

#chiftele de primavara #chiftele de urzici #retete urzici #chiftele #urzici

Chiftele de primavara, din urzici

Chiftelele din urzici sunt pline de vitamine si fier si sunt numai bune de savurat la inceput de primavara, cand urzicile se gasesc la tot pasul.

Ingrediente pentru chiftelele din urzici

  • 3 cepe albe
  • 800g urzici
  • 3 felii de paine
  • 3 oua
  • 2 fire de usturoi verde sau 2 catei de usturoi bine pisati
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara chiftelele din urzici

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu legumele uscate, cand ceapa incepe sa prina o culoare maronie se adauga putina apa si se lasa sa farba pana cand legumele se inmoaie. Se lasa la racit la temperatura camerei.

Intre timp, se pun si urzicile la fiert in putina apa, apoi scurge-le bine si stoarce surplusul de zeama cu ajutorul mainii.

Amesteca apoi ceapa cu urzicile, usturoiul si mararul (netocat). Daca folosesti usturoi verde, taie-l in 3-4 bucati. Toate aceste ingrediente se trec prin masina de tocat. La final se toaca si feliile de paine.

Se amesteca totul foarte bine si se adauga ouale. Cand obtii un aluat omogen se asezoneaza dupa gust cu sare si pieper.

Din compozitia obtinuta se formeaza chiftele de marimea dorita, si se tavalesc prin faina, apoi se prajesc in baie de ulei. O alternativa mai sanatoasa a acestor chiftele este sa le coci la cuptor pana cand prind o crusta la suprafata.

Cum se servesc chiftelele din urzici

Serveste chiftelele din urzici alaturi de un sos usor, din iaurt cu lamaie.

Sursa foto: lauraadamache.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare