Chiftelutele de vita cu sos de rosii se numera printre cele mai aromate mancaruri din categoria carnurilor tocate. Incearca o varianta de chiftelute aromate si usor parfumate datorita condimentelor, dar si foarte suculente datorita sosului de rosii.

Ingrediente

 

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 500 gr rosii (sau 300 ml suc de tomate )
  • O ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • Doua linguri ulei de masline
  • Busuioc si menta proaspata
  • Sare si piper.


Cum sa prepra


Amesteca carnea tocata cu cateva frunze de busuioc taiate foarte marunt, 3 linguri de suc de rosii , sare si piper dupa gust. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si prajeste chiftelutele astfel incat ele sa fie usor crocante.

In paralel formeaza sosul. Daca ai rosii adauga-le pe acestea in blender alaturi de uleiul de masline, frunzele de menta, cateii de usturoi si putina sare si piper. Toarna sosul format peste chiftelutele incinsa (asigura-te ca nu mai este decat foarte putin ulei in tigaie) si caleste-le impreuna. Lasa focul mic si lasa sa fiarba inabusit timp de 15 minute
 

Cum se serveste


Chiftelutele cu sos se servesc calde, cu putin parmezan presarat deasupra.

  •   2012-01-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.