Chiftelutele in stil turcesc se servesc alaturi de o garnitura de pilaf, fiind un preparat delicios si satios.

Ingrediente pentru chiftelute in stil turcesc

400 g carne tocata de curcan

4 catei de usturoi

1/2 lingurita oregano uscat

sare

piper

2 felii paine uscata

2 linguri parmezan ras

2 oua

200 ml sos de tomate

300 ml ulei de floarea-soarelui

Cum se prepara chiftelute in stil turcesc

Pune feliile de paine la inmuiat in apa rece.

Separat, intr-un bol incapator poti pune carnea tocata de curcan, apoi o amesteci cu sare, piper, usturoi maruntit, oregano uscat, parmezan si oua. Adauga si painea stoarsa de apa, apoi amesteca compozitia pana la perfecta omogenizare.

Formeaza chiftelute de marimea unei nuci, apoi pune-le la prajit in uleiul incins. Scoate chiftelutele la scurs, apoi aseaza-le intr-un vas termorezistent.

Toarna sosul de tomate peste chiftelute, potriveste de gust cu sare si piper, apoi pune totul la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Cum se servesc chiftelute in stil turcesc

Serveste aceste chiftelute calde, cu garnitura de pilaf alaturi.

Foto: myrecipes.com
 

  •   2012-09-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii