Chiftelutele suedeze sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru cinele in familie. Se pot servi atat simple, cat si cu diverse garnituri din legume.

Ingrediente pentru chiftelutele suedeze


1 ceapa tocata
20 grame unt
70 ml lapte
5 felii de paine fara coaja
2 oua
500 grame carne tocata de porc
sare
piper
nucsoara
cardamon.

Pentru sos:

60 grame unt
70 grame faina
500 ml supa de vita
150 grame smantana
sare.

Cum se prepara chiftelutele suedeze

Incinge untul intr-o tigaie si caleste ceapa. Intr-un bol amesteca painea faramitata cu laptele. Lasa deoparte timp de 20 de minute. Dupa aceea mixeaza amestecul cu ajutorul unui blender.

Transfera inapoi in bol si adauga ceapa calita. Amesteca usor. Adauga apoi si restul de ingrediente pentru chifftelute. Amesteca pana cand toate ingredientele sunt bine combinate. Formeaza apoi chiftelutele si prajeste-le.

Pentru sos, incinge untul si adauga treptat faina. Amesteca continuu, adauga supa si asezoneaza. Lasa pe foc cateva minute. Adauga apoi chiftelutele in sos, acopera cu un capac si lasa pe foc timp de 10 minute.

Transfera apoi totul intr-un bol, adauga smantana si amesteca bine.

Cum se servesc chiftelutele suedeze

Chiftelutele suedeze se servesc ca atare.
 

  •   2012-08-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii