- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
1. Chiftelute din linte si ciuperci
Ingrediente:
- 1/2 cana linte uscata
- 1 foaie de dafin
- 1 cana apa
- 240 g ciuperci
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri de vin rosu
- 1/2 cana de supa concentrata de legume
- 1 lingura de sos de soia
- 1/2 cana fulgi ovaz
- 1 lingurita ierburi aromatice (la alegere)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe lintea, timp de 10 minute, in apa care fierbe impreuna cu foaia de dafin. Scoate dafinul si pune lintea in blender, adauga ciupercile, si mixeaza totul, dar nu foarte fin.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, prajeste usturoiul si, dupa 30 de secunde, adauga amestecul de linte si ciuperci. Toarna vinul, supa, sosul de soia, ierburile aromatice si ovazul. Lasa-le pe foc pana cand lichidele sunt absorbite de ingrediente. Asezoneaza cu sare si piper. Formeaza bilute din acest amestec si asaza-le pe o tava cu hartie de copt sau in forme de briose. Stropeste-le cu ulei vegetal si coace-le 40 de minute sau pana cand se rumenesc.
Sursa foto: steadystrength.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina