Ingrediente pentru ciocanelele si aripioarele de pui crocante
- 1 kilogram ciocanele si/sau aripioare de pui
- 2/3 cana fulgi de porumb
- 1/3 cana Parmezan ras
- 1 teaspoon pudra de usturoi
- 50 de grame de unt, topit
- sare
- piper
Cum se prepara ciocanelele si aripioarele de pui crocante
Asezoneaza puiul cu sare si piper dupa gust si lasa-l la frigider timp de o ora, doua.
Preincalzeste cuptorul la 190oC si tapeteaza cu hartie de copt o tava incapatoare.
Intr-un bol adauga fulgii de porumb, zdrobiti, parmezanul si usturoiul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare, dupa gust.
Unge puiul cu untul topit si tavaleste-l bine prin mixul crocant, apoi adauga-l in tava.
Coace-l timp de 45-60 de minute, sau pana cand este bine patruns, iar la suprafata prinde o crusta crocanta, de culoare maronie.
Cum se serveste ciocanelele si aripioarele de pui crocante
Serveste puiul cald, alaturi de o garnitura, la alegere sau de o salata de sezon.
Sursa foto: returntosundaysupper.com