Ciolanul de cu este un preparat traditional romanesc, foarte savuros. Se prepara in special de sarbatori. Pentru aceasta mancare poti folosi si ciolan afumat si multe alte condimente.
Ingrediente pentru ciolan de porc cu varza
- 1 ciolan de porc
- 3 verze mici
- 3 cepe
- 4 cartofi
- 50 ml vin alb
- o foaie de
- 10 grame boi dulce
- ulei
- marar
- sare
- piper.
Cum se prepara ciolanul de porc cu varza
Spala si curata bine varza. Toaca varza si caleste-o in ulei impreuna cu ceapa tocata. Adauga sare, piper, cimbru si dulce. Lasa varza la foc mic. Cand este apropae gata adauga si foaia de dafin . Da varza la cuptor sa se rumeneasca, timp de cateva minute.
Curata cartofii si taie-i cubulete . Pune-i peste varza din cuptor. Stropeste ciolanul de porc cu vin si pune-l peste varza la cuptor. Presara mararul pe deasupra. Lasa varza cu ciolan la cuptor pana se rumenesc bine.
Cum se serveste ciolanul de porc cu varza
Ciolanul de porc se feliaza si se aseaza peste varza. Il poti orna cu patrunjel si cimbru proaspat tocat.