Feluri principale

#reteta #culinar #smantana #pui

Ciulama cu pui

Ciulamaua de pui este o reteta traditionala romaneasca, foarte apreciata si foarte gustoasa.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 cutie mare cu smantana
  • 1 kg de piept de pui sau ciocanele
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 legatura patrunjel sau marar
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Carnea de pui se spala, se fierbe in apa cu sare,  se adauga ceapa si morcovul (intregi). Carnea se scoate pe o farfurie dupa ce a fiert.
  • Zeama in care a fiert puiul se strecoara, iar jumatate de litru din aceasta se pune intr-o oala. Se adauga apoi untul si se amesteca pana cand acesta se topeste in intregime.
  • Dupa cateva momente se adauga in ploaie faina si se amesteca rapid pentru a evita formarea cocoloaselor, iar apoi se toarna smantana.
  • Dupa ce ingredientele din oala s- au omogenizat, se adauga carnea de pui si se mai lasa la fiert cam 10 – 15 minute.
  • Daca ciulamaua este prea groasa, se mai poate subtia cu zeama ramasa de la fierberea puiului.
  • La final se adauga verdeata.

Cum se serveste:

  • Ciulamaua cu pui se serveste calda, cu mamaliguta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului