De ce ingrediente ai nevoie:
- 1 cutie mare cu smantana
- 1 kg de piept de pui sau ciocanele
- 2 cepe
- 1 morcov
- 100 gr faina
- 100 gr unt
- 1 legatura patrunjel sau marar
- Sare si piper.
Cum se prepara:
- Carnea de pui se spala, se fierbe in apa cu sare, se adauga ceapa si morcovul (intregi). Carnea se scoate pe o farfurie dupa ce a fiert.
- Zeama in care a fiert puiul se strecoara, iar jumatate de litru din aceasta se pune intr-o oala. Se adauga apoi untul si se amesteca pana cand acesta se topeste in intregime.
- Dupa cateva momente se adauga in ploaie faina si se amesteca rapid pentru a evita formarea cocoloaselor, iar apoi se toarna smantana.
- Dupa ce ingredientele din oala s- au omogenizat, se adauga carnea de pui si se mai lasa la fiert cam 10 – 15 minute.
- Daca ciulamaua este prea groasa, se mai poate subtia cu zeama ramasa de la fierberea puiului.
- La final se adauga verdeata.
Cum se serveste:
- Ciulamaua cu pui se serveste calda, cu mamaliguta.