Feluri principale

#reteta #culinar #smantana #pui

Ciulama cu pui

Ciulamaua de pui este o reteta traditionala romaneasca, foarte apreciata si foarte gustoasa.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 cutie mare cu smantana
  • 1 kg de piept de pui sau ciocanele
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 legatura patrunjel sau marar
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Carnea de pui se spala, se fierbe in apa cu sare,  se adauga ceapa si morcovul (intregi). Carnea se scoate pe o farfurie dupa ce a fiert.
  • Zeama in care a fiert puiul se strecoara, iar jumatate de litru din aceasta se pune intr-o oala. Se adauga apoi untul si se amesteca pana cand acesta se topeste in intregime.
  • Dupa cateva momente se adauga in ploaie faina si se amesteca rapid pentru a evita formarea cocoloaselor, iar apoi se toarna smantana.
  • Dupa ce ingredientele din oala s- au omogenizat, se adauga carnea de pui si se mai lasa la fiert cam 10 – 15 minute.
  • Daca ciulamaua este prea groasa, se mai poate subtia cu zeama ramasa de la fierberea puiului.
  • La final se adauga verdeata.

Cum se serveste:

  • Ciulamaua cu pui se serveste calda, cu mamaliguta.

 

  •   2009-10-01
  •   108665 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: 4 salate detox dupa masa de Paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: 4 salate detox dupa masa de Paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz

Pune o intrebare