Pentru un pranz traditional romanesc, satios si gustos, incearca o reteta de ciuperci cu smantana si mamaliga .
Ingrediente pentru ciuperci cu smantana si mamaliga
- 1 kg ciuperci
- 250 gr smantana
- 100 gr unt
- 30 gr faina
- 50 gr marar
- mamaliga proaspata
-
sare si piper
Cum se prepara ciupercile cu smantana si mamaliga
Se pregateste mamaliga. Ai nevoie doar de malai. Afla detalii din articolul Reteta pentru cea mai buna mamaliga.
Pune untul intr-o tigaie , sa se topeasca, apoi taie ciupercile in bucatele si soteaza-le in untul topit, acoperite. Lasa-le la inabusit pana cand sosul din tigaie scade. Amesteca intr-un castron smantana cu faina si toarna compozitia in tigaie, peste ciuperci. Da focul mic si lasa mancarea sa se faca, pana cand incepe sa fiarba.
Adauga mararul, sarea si piperul, dupa gust.
Cum se servesc ciupercile cu smantana si mamaliga
Aseaza pe farfurie o portie de mamaliga si langa ea pune mancarea de ciuperci in smantana. Se serveste calda.