Ciupercile umplute cu creveti reprezinta un aperitiv sofisticat, care se poate regasi pe o masa de sarbatoare.

Ingrediente pentru ciuperci umplute cu creveti

400 g ciuperci

150 g creveti

1/2 capatana usturoi

150 ml vin alb

zeama de la o lamaie

2 foi de dafin

2 linguri ulei de masline

sare

piper

verdeata proaspata

Cum se prepara ciuperci umplute cu creveti

Spala ciupercile, apoi opreste deoparte palarioarele, iar piciorusele toaca-le cat mai marunt.

Incinge uleiul si caleste crevetii tocati marunt, apoi adauga si ciupercile maruntite. Adauga doi catei de usturoi, foile de dafin si 1/2 din cantitatea de vin. Lasa totul sa scada, apoi potriveste de gust cu sare si piper.

Umple palariile cu amestecul de creveti, apoi aseaza-le intr-o tava incapatoare. Presara printre ciuperci restul de usturoi curatat, vinul ramas, 1 lingura de ulei si zeama de lamaie.

Lasa ciupercile la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute.

Cum se servesc ciuperci umplute cu creveti

Serveste ciupercile calde, cu verdeata deasupra.

Sursa foto: rivankie.com

 

  •   2012-08-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii