Feluri principale

# ciuperci umplute #ciuperci #retete ciuperci

Ciuperci umplute, deliciul zilelor racoroase de toamna

Ciupercile umplute sunt unele dintre cele mai gustoase si apreciate preparate. Desigur, exista variate retete de ciuperci umplute, insa azi, iti vom prezenta o reteta simpla, care se prepara usor si este absolut delicioasa.

Ingrediente

  • aproximativ 20 bucati ciuperci champighnon, mari (proaspete);
  • 2 cepe albe, tocate marunt;
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt;
  • o legatura de marar;
  • o legatura de patrunjel;
  • 100 g parmezan ras;
  • 2 linguri ulei de  masline;
  • sare;
  • piper negru, proaspat macinat;

Cum se prepara

Se curata ciupercile, se spala bine si se desfac piciorusele. Palariile se lasa intr-un castron cu apa pana la utilizare, iar picioarele acestora se toaca marunt.

Intr-o tigaie se adauga uleiul, ceapa, usturoiul si picioarele ciupercilor si se calesc impreuna, pana cand se inmoaie si zeama lasata de acesea se evapora. Cand sunt gata se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se lasa la racit aproximativ 15 minute.

Intre timp se toaca marunt mararul si patrunjelul. Se adauga peste compozitia preparata anterior si se amesteca bine.

Se unge o tava incapatoare cu ulei. Se scurg palariile de apa si se aseaza in tava. Se presara deasupra sare si piper, apoi se umple fiecare ciuperca cu compoziti de mai sus.

Se adauga tava la cuptorul preincalzit la 180oC, timp de 30 minunte. Cand sunt aproape gata se scoate tava si se presara parmezanul peste ciuperci.

Se adauga iar la cuptor pana cand parmezanul se topeste si incepe sa se rumeneasca. 

Sfat: Pentru a verifica daca ciupercile s-au copt, se inteapa marginea acestora cu o furculita. Daca furculita intra usor in ele inseamna ca sunt gata.

Cum se serveste

Se servesc ca atare, cu paine proaspat preparata in casa, sau pot fi servite ca garnitura pentru fripturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului