Feluri principale

#clatite #ceapa #mazare #cascaval #sunca #clatite spaniole #retete spaniole

Clatite spaniole

Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un aperitiv inedit, poti opta pentru clatitele spaniole, care se prepara rapid si sunt un mixt de legume cu branza si sunca presata. Musafirii tai vor fi incantati de alegerea ta cu specific spaniol.


Ingrediente pentru clatite spaniole:

  • 8 ou
  • 100 g branza dulce
  • 100 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 100 g mazare
  • 200 g sunca presata
  • 30 g unt
  • ulei de floarea soarelui
  • 3 foi de ceapa verde
  • sare
  • miezul de la o bagheta de paine
  • cimbru proaspat


Cum se prepara clatitele spaniole:

Bate ouale cu putina sare aproximativ cinci minute. Pune painea sa se inmoaie in laptele caldut, apoi amestec-o cu ouale batute, cu branza dulce, cu mazarea, cu sunca presata si cascavalul taiat felii subtiri si condimenteaza compozitia cu sare, dupa gust.

Amesteca bine compozitia si pune-o intr-o tigaie cu unt si ulei incins si las-o sa se rumeneasca 6-7 minute, intorcand-o pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit, scoate-o pe o tava si las-o sa se raceasca, apoi tai-o cubulete.


Cum se servesc clatitele spaniole:

Clatitele spaniole se servesc reci, cu salata verde si decorate cu frunze proaspete de cimbru.

Sursa foto: gustos.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului