Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un aperitiv inedit, poti opta pentru clatitele spaniole, care se prepara rapid si sunt un mixt de legume cu branza si sunca presata. Musafirii tai vor fi incantati de alegerea ta cu specific spaniol.


Ingrediente pentru clatite spaniole:

  • 8 ou
  • 100 g branza dulce
  • 100 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 100 g mazare
  • 200 g sunca presata
  • 30 g unt
  • ulei de floarea soarelui
  • 3 foi de ceapa verde
  • sare
  • miezul de la o bagheta de paine
  • cimbru proaspat


Cum se prepara clatitele spaniole:

Bate ouale cu putina sare aproximativ cinci minute. Pune painea sa se inmoaie in laptele caldut, apoi amestec-o cu ouale batute, cu branza dulce, cu mazarea, cu sunca presata si cascavalul taiat felii subtiri si condimenteaza compozitia cu sare, dupa gust.

Amesteca bine compozitia si pune-o intr-o tigaie cu unt si ulei incins si las-o sa se rumeneasca 6-7 minute, intorcand-o pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit, scoate-o pe o tava si las-o sa se raceasca, apoi tai-o cubulete.


Cum se servesc clatitele spaniole:

Clatitele spaniole se servesc reci, cu salata verde si decorate cu frunze proaspete de cimbru.

Sursa foto: gustos.ro
 

  •   2013-03-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii