Ingrediente pentru codul cu cartofi, fenicul si rosii, la cuptor
- 450g cartofi galbeni, taiati felii
- 1 bulb de fenicul, taiat felii (daca feniculul are frunze, pastreaza-le pentru decor)
- 2 linguri ulei de masline
- 1/5 lingurita paprika afumata
- sare Kosher
- piper negru proaspat macinat
- 800g file de cod, taiat in patru bucati egale
- 250 g rosii cherry
- 3 linguri maioneza
- 2 linguri zeama de lamaie
Cum se prepara codul cu cartofi, fenicul si rosii, la cuptor
Preincalzeste cuptorul la 200oC.
Intr-un bol incapator adauga cartofii, feniculul, uleiul de masline, paprila, sare si piper si amesteca totul foarte bine.
Intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt, asaza legumele si intinde-le uniform pe toata suprafata acesteia. Coace legumele pana cand cartofii incep sa se rumeneasca (aproximativ 18-22 minute).
Asezoneaza fileul de peste, dupa gust, cu sare si piper. Asaza pestele peste legume, impreuna cu rosiile si coace totul pana cand codul este bine facut, iar rosiile se inmoaie (8-10 minute).
Cum se serveste codul cu cartofi, fenicul si rosii, la cuptor
Serveste codul cu cartofi, fenicul si rosii, la cuptor alaturi de un pahar de vin alb, demisec.
Sursa foto: realsimple.com