Codul fiert in bulion de rosii picant este un preparat mediteraneean, perfect pentru o cina usoara, care se si pregateste rapid, in numai 15 minute.


Ingredienete pentru codul fiert in bulion de rosii picant:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana de apa
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 linguri de capere
  • 1 lingurita de piper rosu zdrobit
  • 1 cutie de rosii cubulete cu busuioc si oregano
  • 4 fileuri de cod
  • 10 masline Kalamata


Cum se prepara codul fiert in bulion de rosii picant:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Curata si spala bine usturoiul, apoi toaca-l marunt si pune-l in tigaie sa se rumeneasca usor. Adauga apoi apa, caperele, rosiile cubulete cu busuioc si oregano, si piperul rosul zdrobit si lasa-le sa mai fiarba inca 3 minute. Redu focul si adauga fileurile de cod si acopera tigaia cu un capac, apoi stinge-le cu vinul alb sec si mai lasa sa fiarba inca 10 minute, pana se patrunde codul.


Cum se serveste codul fiert in bulion de rosii picant:

Codul fiert in bulion de rosii picant se serveste cald, ornat cu masline Kalamata fara samburi, taiate pe jumatate.


Sursa foto: myrecipes.com

  •   2013-03-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii