Codul in sos picant este un preparat mediteranean foarte gustos, potrivit pentru pranz sau cina. Poti face aceasta reteta in mai putin de jumatate de ora.
Ingrediente pentru cod in sos de rosii
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 1/2 lingurite usturoi tocat;
- 1 cana apa;
- 3/4 cana vin alb sec;
- 2 linguri capere ;
- 3/4 lingurite ardei iute rosu, tocat;
- 1 cana sos de rosii cu usturoi, oregano si busuioc;
- 4 felii de cod;
- 10 masline kalamata, fara samburi, taiate.
Cum se prepara pestele
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga usturoiul si soteaza 1 minut. Adauga apa si restul de 4 ingrediente. Lasa la fiert pana cand da in clocot. Da focul mai mic si fierbe mancarea inca 2 minute. Pune pestele in cratita, acopera cu un capac si lasa la fiert 5 minute, pana cand carnea pestelui poate fi sfaramata usor cu o furculita.
Cum se serveste pestele
Codul se serveste cald, cu maslinele pe deasupra.
Sursa foto: asianonlinerecipe.com