Codul la cuptor cu fasole si carnati este o mancare satioasa, ideala pentru mesele in familie. Se prepara rapid si este foarte satioasa.

Ingrediente pentru codul la cuptor cu fasole si carnati


10 ml ulei de malsine
1 ceapa tocata
100 grame carnati feliati
5 grame cimbru
450 grame rosii
100 ml vin ab
250 grame fasole alba de la conserva
500 grame file de cod taiat in 4 bucati
sare
piper.

Cum se prepara codul la cuptor cu fasole si carnati

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o tava cu unt. Incinge uleiul intr-o cratita. Adauga ceapa, carnatii si cimbrul si lasa pe foc timp de 1 - 2 minute.

Adauga rosiile si 50 ml vin. Lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand rosiile se inmoaie, iar vinul este evaporat aproape in totalitate. Adauga apoi si fasolea si asezoneaza cu sare si piper. Mai lasa pe foc 5 minute.

Asezoneaza pestele cu sare si piper si adauga in tava. Peste peste adauga amestecul cu rosii. toarna restul de vin si acopera cu folie de aluminiu. Da tava la cuptor pentru 20 - 30 de minute.

Pe un platou aseaza o bucata de cod cu rosii. Deasupra adauga sosul de carnati si fasole.

Cum se serveste codul la cuptor cu fasole si carnati

Codul la cuptor cu fasole si carnati se serveste ca atare.
 

  •   2012-09-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii