Coq au vin este un preparat satios, usor de preparat. Necesita un timp mai mare de gatit, insa rezultatul este spectaculos. Vei obtine un preparat aromat, cu o carne frageda si gustoasa. Il poti servi cu usturoi, langa un pahar cu vin rosu.
Ingrediente pentru coq au vin
- 125 grame unt
- ulei de masline
- 1 pui intreg, de 2 kg
- 2 catei de usturoi
- 20 de cepe mici
- 200 grame sunca afumata taiata in felii
- 10 ml coniac
- 2 sticle de vin rosu
- patrunjel
- cimbru
- dafin
- 250 grame ciuperci
-
1 bagheta.
Cum se prepara coq au vin
Intr-o cratita mare, incinge jumatate din cantitatea de unt si putin ulei de masline. Adauga ceapa, usturoiul si sunca afumata. Caleste cateva minute.
Adauga apoi puiul si rumeneste-l bine pe toate partile. Adauga coniacul si vinul. Lasa cateva minute pe foc. Adauga apoi patrunjelul , dafinul si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper.
Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mic si lasa pe foc timp de 3 ore.
Inainte de a servi, caleste putin ciupercile in restul de unt. Adauga ciupercile in cratita cu puiul si mai lasa putin la foc.
Cum se serveste coq au vin
Coq au vin se serveste cu feliile de bageta prajite unse cu usturoi si ulei de masline.