Ingrediente pentru 8 portii:
- 50 ml lapte degresat
- 3 oua
- 2 linguri de faina
- 2 linguri. 0% branza de vaci
- 50 g cascaval light ras
- 4 felii de piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 praf de ghimbir macinat
- 1 lingurita de ierburi din Provence
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- ½ lingurita oregano
- sare & piper
Cum se prepara:
“Preincalziti cuptorul la 200°C.
Feliile de piept de pui se taie cubulete si se toaca marunt ceapa. Intr-o tigaie antiaderenta, incalziti uleiul de masline, puneti ceapa si putina apa, o lasati timp de 3 minute, apoi adaugati morcovul si pieptul de pui. Se amesteca pana se inabusa ingredientele si se ia de pe foc. Intr-un castron bateti ouale cu laptele si branza de vaci. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga ierburile, ghimbirul si boiaua de ardei.
Adaugati cascavalul ras si continutul tigaii, amestecati si turnati totul intr-o tava de placinta. Se coace timp de 30 pana la 45 de minute, in functie de cuptor, iar la final adaugati o salata de frunze verzi.”, scrie Cori Gramescu pe Facebook.
FOTO: facebook.com/corigramescu