Costitele de vita cu plante aromatice pot fi acele ramasite de carne ramase prin frigider si pe care le poti transforma intr-un adevarat festin. Carnea suculenta si parfumata se desprinde cu usurinta de pe oase, fiind o adevarata placere pentru cei care o servesc.
 

Ingrediente pentru costite de vita cu plante aromatice
 

  • 1 cana sos de rosii
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 4 lingurite sos Worcestershire
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute rosu
  • 1 ceapa, taiata rondele
  • 1.3 kg costite de vita .
     

Cum se prepara costitele de vita cu plante aromatice
 

Pune intr-o tigaie sosul de tomate, sucul de lamaie si sosul Worcestershire. Adauga apoi patrunjelul, cimbrul, dafinul, zaharul, sarea si fulgii de ardei. Amesteca bine. Adauga ceapa si costitele, apoi amesteca din nou si lasa mancarea sa se faca pana cand da in clocot.

Acopera cu un capac, da focul mai mic si lasa la fiert cam 2 ore si jumatate. Amesteca din cand in cand si curata grasimea de la suprafata. Scoate dafinul inainte de a servi acest preparat.
 

Cum se servesc costitele de vita cu plante aromatice
 

Se servesc calde, simple sau cu o garnitura de legume sau cu orez.


Sursa foto: mygooddealsnow.com
 

  •   2011-09-23
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.