Daca iti place friptura de vita , incearca o noua reteta, din costite dezosate. Foloseste usturoi si cimbru pentru a parfumat acest preparat.
Ingrediente pentru costite de vita fripte cu cimbru
- 2.7 kg costite dezosante de vita, taiate;
- 6 catei de usturoi, tocati;
- 1 1/2 lingurita cimbru uscat;
- 1 lingura sare kosher;
- 1 lingura piper negru macinat;
- ulei de masline.
Cum se prepara costitele de vita fripte cu cimbru
Amesteca usturoiul cu sarea, piperul, cimbrul si uleiul de masline astfel incat sa obtii o pasta. Freaca bine costitele cu aceasta pasta si lasa-le sa stea la temperatura camerei pentru 2 ore.
Aseaza-le apoi in tava, pe cel mai jos strat. Lasa-le in cuptor sa se faca la 236 grade Celsius, intr-o tava, pentru 30 de minute. Da apoi temperatura mai mica, la 195 grade, pentru inca o ora si jumatate.
Cum se servesc costitele de vita fripte cu cimbru
Se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi taiate si servite impreuna cu o garnitura de legume.
Sursa foto: beefinnovationsgroup.com