Daca iti place friptura de vita , incearca o noua reteta, din costite dezosate. Foloseste usturoi si cimbru pentru a parfumat acest preparat.

Ingrediente pentru costite de vita fripte cu cimbru

  • 2.7 kg costite dezosante de vita, taiate;
  • 6 catei de usturoi, tocati;
  • 1 1/2 lingurita cimbru uscat;
  • 1 lingura sare kosher;
  • 1 lingura piper negru macinat;
  • ulei de masline.

 

Cum se prepara costitele de vita fripte cu cimbru

Amesteca usturoiul cu sarea, piperul, cimbrul si uleiul de masline astfel incat sa obtii o pasta. Freaca bine costitele cu aceasta pasta si lasa-le sa stea la temperatura camerei pentru 2 ore.

Aseaza-le apoi in tava, pe cel mai jos strat. Lasa-le in cuptor sa se faca la 236 grade Celsius, intr-o tava, pentru 30 de minute. Da apoi temperatura mai mica, la 195 grade, pentru inca o ora si jumatate.
 

Cum se servesc costitele de vita fripte cu cimbru


Se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi taiate si servite impreuna cu o garnitura de legume.


Sursa foto: beefinnovationsgroup.com
 

  •   2011-10-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii