De Paste traditia spune ca trebuie sa avem pe masa de sarbatoare preparate din carne de miel . Cotletul de miel in sos de lamaie este un preparat savuros si aromat. Se serveste cu divers garnituri de legume, zeama de lamaie si patrunjel tocat.
 

Ingrediente pentru cotletul de miel in sos de lamaie
 

 

Cum se prepara cotletul de miel in sos de lamaie
 

Intr-o oala cu putin ulei de masline aseaza cotletele de miel. Lasa cotletele pe foc pana cand se inchid la culoare.

Adauga ceapa si usturoiul si caleste cateva minute. Adauga o cana de apa, sucul de lamaie, frunza de dafin. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Acopera oala si lasa pe foc timp de 3 ore.

Scoate carnea din oala si transfer-o intr-un recipient din ceramica pe care il acoperi.

Amesteca 50 ml apa cu amidonul de cartofi. Toarna compozitia peste lichidul din oala.

Amesteca si lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa.
 

Cum se serveste cotletul de miel in sos de lamaie
 

Aseaza cate un cotlet pe un platou. Toarna deasupra cateva linguri de sos. Mielul mai poate fi servit si cu diverse garnituri de legume.

  •   2011-04-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii