Feluri principale

#miel #parmezan #reteta #culinar #reteta paste

Cotlete de miel cu parmezan

Intotdeauna ai crezut ca mielul are carnea mult prea pretentioasa si ca nu vei reusi niciodata sa iti multumiti invitatii? Noi va spunem secretul: cu parmezan cotletele de miel devin niste „minuni gastronomice”!

Ingrediente pentru cotlete de miel cu parmezan:
 

  • 12 cotlete de miel
  • bucatele de cimbru proaspat
  • 150 grame parmesan
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper macinat. 
     

Cum se prepara:

 

Intr-un castron de marime medie se amesteca bine cimbrul si parmezanul. Bucatile de miel se sareaza si se pipereaza dupa gust, dupa care se ung cu o pensula cu ulei de masline . La final, se tapeaza cu amestecul de parmezan si se invelesc intr-o folie de aluminiu . 

In cuptorul bine incins, cotletele se pun intr-o tava incinsa la randul ei in care se pun cateva picaturi de ulei de masline. Dupa 10 minute, carnea se intoarce pe cealalta parte.
 

Cum se serveste:
 

Dupa 20 de minute se scoate, se indeparteaza folia si se serveste cu bucati de dovlecel prajite presarate la randul lor cu cimbru si stropite cu mult ulei de masline.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare